Odense FC Herrer - Odense FC Herrer 2 2 - 1

17. January 2016, kl. 16.00

TÆT SEJR TIL HERRE 1

Kampens betydning kunne ikke aflæses på tabellen, da Odense FC 1 lå på en førsteplads og Odense FC 2 på en 5. plads. Alligevel var der ingen tvivl om, at der stod en vis ære på spil imellem de hold, og at spændingen i hal 1 ved Marienlystcentret kunne mærkes fra første fløjt.
1. periode
Allerede efter først minut mister, Simon, fra Odense FC 2 staven og sparker til bolden. Efter de gængse floorball regler ville dette normalt have resulteret i en udvisning, men da dommerne ikke så hændelsen, så forblev fløjten tavs. Kort inde i 1. periode finder Odense FC 2’s Kenneth, Munk helt fri foran målet. Munk får tid og plads men skyder forbi mål. En stor chance fra start til Odense FC 2, som bestemt var kommet for danse. Odense FC 1 er i den første fase spildominerende, og har mange skud - dog forbi målet. Efter 8 minutters spil, tager Thomas Larsen en flot dribletur, og afleverer til en helt fri Hansborg, som afslutter lige foran mål. Målmand fra Odense FC 2, Kian, sørgede for en sublim redning. Efter 12 minutters spil, da mister Odense FC 2 bolden i opspillet, hvor Mads P opsnapper bolden. Med god fart sætter Mads P wingen af, og med et hårdt fladt skud, får han placeret bolden imellem benene på Kian i målet. 1-0 til Odense FC 1, kunne det nu ses på lystavlen. 5 minutter senere opsnapper Dennis Kahlert bolden, og får skudt et hårdt fladt skud afsted - helt ude ved venstre stolpe. Men med en super ben-refleks af Kian Hansen, redder han bolden helt ude ved yderstolpen. Bolden flyver op i luften, og af uforklarlige årsager, forsøger Hansborg i strakt arm, at tage bolden ned. Reglerne tilskriver, at bolden ikke må tages med hænderne, og Hansborg får en korrekt 2 minutters udvisning som følge heraf. På trods af power play, kommer Odense FC 2 ikke til nogle nævneværdige chancer, i slutningen af perioden.
2. periode
Odense FC 2 havde stadig en mand i overtal fra periodens start, men med teknisk snilde, så formåede Odense FC 1 at holde i bolden, indtil de blev fuldtallige. Efter 6 minutters spil i 2. periode, får Simon en aflevering og dribler bag om målet, dog uden at være i balance. Det resulterer i, at han meget let falder ud over banden, fra hvad man næsten ikke kan karakterisere som et skub fra Mads P. Dommeren står langt væk, og Mads P får en 2 minutters udvisning. I løbet af power Play, hvor Odense FC 1 ligger højt pres, får Kenneth tilkæmpet sig bolden. Kenneth får af-driblet forsvarsspillerne, og han får skudt et hårdt fladt skud afsted. Her bliver Odense FC 1’s målmand, Frederich, for alvor testet, og leverer en stærk fodparade. Efter Mads P er kommet på banen igen, får Odense FC 1 overtaget i kampen. Jeppe har flere skudforsøg som enten går ved siden af, eller hvor Kian, med sikker handske griber ham ud. Jeppa, Jeppe og Kasper Hansen fra Odense FC 1 har også flere skud, som bliver dækket af forsvarsspillerne Helbo, Nørup og Kevin l fra Odense FC 2, og som derfor aldrig blev rigtigt farlige. I slutningen af perioden henter Simon, Jeppa på midten af banen, i en hård kamp om bolden. Dommeren fløjter frislag og Simon får 2 minutter for at fastholde Jeppe Andreasen. Odense FC 1 spiller herefter flot overtalsspil og Kasper N har 2 skud - det ene suser lige forbi det korte hjørne og ved det andet skud tvinges, Kian, ud i en fodparade. De sidste par minutter i 2. Periode presser Odense FC 1 gevaldigt på, for at udbygge føringen. Dennis har et hårdt skud, hvor Kian Hansen med det yderste af tåspidserne får reddet bolden. På trods af en helt fri retur-bold til Mads Hansborg, får Kian Hansen i samme bevægelse gledet frem og afværget hans skud på riposten. På trods af hårdt pres fra Odense FC 1, så er resultatet stadig 1-0 efter 2. periode.
3. periode
Den sidste del af kampen bliver lagt ud med højt tempo, og Dennis fra Odense FC 1 er med en hurtig vending og afslutning, tæt på at score et hurtigt mål fra periodens start. Hele hallen koger og tilskuerne følger hvert sekund med stor spænding. Kampen er langt fra afgjort, og med en enkelt kontra fra Odense FC 2, så ville kampen være helt lige igen. Men i et opspil taber Odense FC 2 bolden. En hurtig aflevering fra Jeppa giver Kasper N bolden, som med høj fart trækker ind over mål, og får vippet bolden op i mål. Den står nu 2-0 til Odense FC 1. Efter målet bevægede kampen sig fra ende til ende, og ingen af holdene havde mere boldkontrol end det andet. Efter flot opspil finder Dennis, Hansborg, som er helt fri foran mål - men igen fik en særdeles velspillende Kian Hansen afværget skudforsøget. Kort efter i modsatte ende, modtager Munk fra Odense FC 2 bolden, og med en skarp vending får han skudt kuglen afsted. Men Odense FC 1’s, Frederich, leverer en hurtig refleks, og forsøget bliver reddet med skulderen. Det var en kamp med gode nærkampe, og efter en ren nærkampsduel, ødelægges Mads P stav. Men Mads P lader staven ligge på gulvet, og han lader sig udskifte. Dette ser dommerne, og Mads får 2 minutter. På trods af de 2 minutter får Odense FC 2 ikke sat et ordentligt power Play opspil op. Et skudforsøg af Larz bliver rettet af, af Haugaard, og bolden sejler lige ved siden af den yderste stolpe. På trods af, at Odense FC 2 ikke får sat et ordentlig power Play op, så får de alligevel sendt flere skud afsted. Kevin har et skud udefra, som Frederich lige akkurat får fingrene på og redder. Nørup tester også Frederich i de efterfølgende sekunder. Odense FC 2 presser nu for alvor på for at få en reducering. Men Haugaard står rigtigt i mange situationer i løbet af Odense FC 1’s undertal, og skud fra Odense FC 2 bliver afvist på stribe. Kampen går nu ind i den sidste fase, og wingerne fra hvert hold bliver sat på overarbejde, da mange kontrabolde bliver sat i spil. Efter højt pres får Simon tilkæmpet sig bolden fra Tim, hvor efter han løber bag om målet med bolden. Tim sætter derefter staven i mellem benene på Simon, hvilket resulterer i, at han falder. Dommeren dømmer herefter en 5 minutter udvisning til Tim, hvilket kan virke forunderligt i forhold til den linje, dommere normalt plejer at ligge. Måske dommerparret skulle have konsulteret med hinanden inden beslutningen blev taget, så havde en 2 minutter straf nok være passende - men dømt er dømt. Efter udvisningen er Odense FC 2 totalt spildominerende. Kenneth har flere skud på mål og som følge heraf, trækker Kenneth derfor 2 spillere til sig per automatik. Men da han i stedet i stedet for at skyde, aflevere kuglen til Larz, så har han tid og plads til at sende et flot skud op i netmaskerne til reduceringen 2-1. Kampen var igen åben og med udvisningen af Tim i mente, så var der lagt op til et kuldegys af en afslutning på en super intens floorball kamp i Marienlystcenteret. Odense FC 2 blev efterfølgende ved med at presse på, og Simon får sendt et skud afsted, hvor Frederich redder med toppen af skulderen. Efter en lang aflevering, hvor Jeppe Nygaard og Nørup kæmper om bolden, råber Nygaard efter dommeren og Nørup. Nørup må formodes af føle sig provokeret, og i affekt skyder han bolden imod Nygaard. Dommeren giver herefter Nørup berettigede 2 + 10 minutter, for usportslig optræden. Kampen var nu igen fuldstændig lige, og begge mandskaber havde fået udvist en mand hver. Nygaard har til sidst en enkeltmandsaction, hvor afslutningen sidder lige i maven på Kian. Kasper Hansen fra Odense FC 1 sørger for i de afgørende sekunder, at holde på bolden, og få ro på spillet. Odense FC 1 er i boldbesiddelse det sidste minut og Odense FC 2 får ikke lov til at blive farlige i de sidste sekunder af kampen. Kampen om den Fynske hovedstad ender 2-1 til Odense FC 1, efter en sand herrefight som til tider blev lidt rodet. Kampens spiller blev en velspillende Kian i OFC 2 buret.
Jeppe Andreasen, træner, Odense FC 1 udtalte efter kampen "2. holdet stod en rigtig flot defensiv kamp, og lukkede stærkt ned. 1. holdet havde problemer med at åbne forsvaret, men kom ellers frem til en del chancer, og på andre dage, så ville sejren sagtens kunne være blevet større. Kampen blev en rodet affære, da der ikke var en linje fra dommerne, og en kamp uden nogen former for ond stemning blev lige pludselig fyldt med udvisninger".
Kenneth Felber, træner, Odense FC 2 udtalte efter kampen: "Jeg er som træner for 2. holdet utrolig stolt på holdets vegne over den indsats de præsterede mod førsteholdet. Det kan godt være, at vi blev reddet af Kian mange gange, men det ændrer ikke på at holdet spillede sin bedste kamp nogensinde. Jeg har store forventninger til resten af sæsonen hvis vi bliver ved på denne måde."